Alles over de bijtelling van uw youngtimer, oldtimer of klassieker

                                                                    
                                                                    Klik op het LinkedIn logo om
                                                              naar onze groep op LinkedIn te gaan

Bericht Reformatorisch Dagblad

Op 2 november verscheen onderstaand bericht op de site van het Reformatorisch Dagblad:

Bijtelling ’youngtimers’ aangepast
02-11-2009 18:04

DEN HAAG (ANP) – De verhoging van de fiscale bijtelling op ’youngtimers’, auto’s tussen de vijftien en 25 jaar oud, wordt aangepast. De verhoging, vorig jaar voorgesteld door de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie, was omstreden en leidde tot een storm van protesten van ondernemers en werkgeversorganisaties.
 
De initiatiefnemers van de website www.bijtellingyoungtimer.nl rekenden uit dat de maatregel ondernemend Nederland in totaal 150 miljoen euro zou kosten. Het zouden vooral de kleine ondernemers zijn die een kostenverhoging van gemiddeld 500 euro per maand op hun bord zouden krijgen als de regeling per 1 januari 2010 zou ingaan.

ChristenUnie–Kamerlid Cramer, die het amendement vorig jaar november had ingediend, zei maandag bij de behandeling van het belastingplan voor 2010 eerlijk dat hij een les had geleerd uit de protesten. Hij wil de regeling verzachten door de bijtelling nu te baseren op de dagwaarde in plaats van de cataloguswaarde. Wel gaat het percentage omhoog van 25 naar 35 procent. De prikkel aan ondernemers om hun wagenpark te verjongen, wil hij overeind houden.

 

Zie ook op http://www.refdag.nl/artikel/1442801/Bijtelling+youngtimers+aangepast.html