Alles over de bijtelling van uw youngtimer, oldtimer of klassieker

                                                                    
                                                                    Klik op het LinkedIn logo om
                                                              naar onze groep op LinkedIn te gaan

Bericht op Nu.nl

Op 4 november 2009:

'Bijtelling youngtimer naar 35 procent'
Uitgegeven: 4 november 2009 13:10
Laatst gewijzigd: 4 november 2009 13:09

AMSTERDAM - De wetswijziging waarbij de bijtelling van youngtimers voortaan over de cataloguswaarde in plaats van over de dagwaarde wordt berekend, is zo goed als van de baan. Toch gaan bezitters van deze auto’s meer belasting betalen.

alt

De wetswijziging waarbij de bijtelling van auto’s in de leeftijd van 15 tot 25 jaar voortaan over de cataloguswaarde in plaats van de dagwaarde wordt berekend, gaat op de helling.

Het voorstel wordt gewijzigd in een plan waarbij de bijtelling over deze auto’s wordt verhoogd van 25 naar 35 procent over de dagwaarde van de auto.

Dat meldt de website ’Auto en Fiscus’. Op 19 november wordt over dit voorstel een besluit genomen.

 

Cataloguswaarde

Daarmee kunnen youngtimer-bezitters een zucht van verlichting slaken. Wanneer de belasting over hun auto’s voortaan over de cataloguswaarde zou worden berekend, zouden bezitters van deze doorgaans ooit zeer prijzige auto’s, honderden euro’s per maand meer gaan betalen.

Mede dankzij de inspanningen van ondernemer Wouter van Embden, die de protestsite www.bijtellingyoungtimer.nl opzette, heeft ChristenUnie-kamerlid Cramer zijn plannen herzien.

 

Onjuistheid

Hij is ‘overtuigd geraakt van de onjuistheid van de vorig jaar gehanteerde standpunten’. Het nieuwe voorstel biedt volgens Cramer een ‘verbreding van de grondslag maar tegelijkertijd een extra prikkel voor vergroening’.

 

Lees verder op http://www.nu.nl/auto/2115937/bijtelling-youngtimer-35-procent.html