Alles over de bijtelling van uw youngtimer, oldtimer of klassieker

                                                                    
                                                                    Klik op het LinkedIn logo om
                                                              naar onze groep op LinkedIn te gaan

Harald Beenakkers (bestuurder van de stichting)
Harald BeenakkersMijn naam is Harald Beenakkers (45 jaar). Ik ben eigenaar van ICT bedrijf (eenmanszaak) HBYTE. Mijn bedrijf levert maatwerksoftware en websites waarbij veelal gebruik wordt gemaakt van Joomla templates. Ik ben een aantal jaren in verscheidene ICT bedrijven werkzaam geweest en vanaf juli 2008 voor mezelf begonnen. Mijn bedrijf werkt regelmatig samen met het bedrijf van Wouter van Embden.

Tegenwoordig ben ik de gelukkige vader van drie kinderen (alle drie onder de drie jaar oud) en ben daarmee genoodzaakt een grotere auto te rijden om ten minste twee babystoeltjes en een junior stoeltje in kwijt te kunnen. Je komt dan uiteindelijk uit in de MPV autoklasse. Derhalve heb ik een 15 jaar oude Espace aangeschaft die ik zowel zakelijk als privé rijd, en daarmee dus gebruikmakend van de tot nog toe gunstige bijtellingsregeling, zodat het rijden van een dergelijke auto voor mij betaalbaar blijft, ik mijn gezin kan vervoeren en kan blijven ondernemen. Zonder de huidige bijtellingsregeling wordt dat alles zeer moeilijk. Zoals waarschijnlijk iedere youngtimer-rijder heb ook ik reeds een flink bedrag in mijn wagen geïnvesteerd. Ik zou niet graag geconfronteerd worden met het feit dat laatstgenoemde weggegooid geld blijkt te zijn geweest, indien betreffende bijtellingsregeling werkelijk wordt afgeschaft.

Ik ben dus erg blij dat Wouter, als één van de vele gedupeerden,  als eerste opstond en vrijwillig z’n gehele nek heeft uitgestoken om de afschaffing van de bijtellingsregeling van youngtimers tegen te gaan. En, tot nog toe, met succes!

Ik heb het onderzoek van Wouter omtrent de totstandkoming van de wettelijke maatregel, die voorziet in de afschaffing van de gunstige bijtellingsregeling, van nabij kunnen meemaken. Er resten mij hierbij maar twee begrippen: natte vingerwerk en onverschilligheid vanuit overheidswege.

Natte vingerwerk met betrekking tot de berekening van het werkelijke aantal zelfstandig ondernemers in Nederland en de berekening van de werkelijke lastenverhoging voor deze ondernemers.

Onverschilligheid jegens deze hardwerkende ondernemende bevolkingsgroep, die historisch als één van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse samenleving gezien mag worden, en die straks wellicht in één klap hun onderneming in duigen zien vallen...