Alles over de bijtelling van uw youngtimer, oldtimer of klassieker

                                                                    
                                                                    Klik op het LinkedIn logo om
                                                              naar onze groep op LinkedIn te gaan

Hieronder treft u de nieuwsberichten inzake de BTW correctie (kwestie 2011)

 


 Geschreven door Wouter van Embden   
zondag, 06 november 2011 15:32

Op bezoek bij het Ministerie van Financien

Inzake de BTW kwestie hebben wij reeds Kamerleden benaderd. Tevens hebben wij een uitnodiging verstuurd naar Staatssecretaris Weekers. Naar aanleding van ons schrijven werden wij uitgenodigd om op 2 november 2011 te komen praten over de BTW kwestie. Dit gesprek verliep in een constructieve sfeer. Over en weer wordt momenteel informatie uitgewisseld en bekeken of er oplossingen mogelijk zijn voor de youngtimer rijders die hard door deze maatregel getroffen worden.

Zodra er nieuws te melden is, dan zullen wij dat hier openbaar maken.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

 

 
Geschreven door Wouter van Embden   
woensdag, 02 november 2011 12:10

BijtellingYoungtimer weer in actie!

Na het succes in 2009 hoopten we dat het daar even bij zou blijven, maar helaas is niets minder waar. Wij krijgen veel mailtjes van ondernemers die zich grote zorgen maken over de enorme stijging van de BTW correctie bij privegebruik voor youngtimers.

Wij hebben daarom besloten om ook nu weer de handen uit de mouwen te steken om voor de youngtimer-rijdende-ondernemer op te komen. U hoort binnenkort meer van ons!

 

Han Terneldeli, Aaben Youngtimers

Wouter van Embden, Stichting Autobelangen

 
Geschreven door Wouter van Embden   
dinsdag, 06 september 2011 19:05

BTW correctie per 1 juli 2011 flink hoger!

Helaas is er weer slecht nieuws voor de Youngtimer rijder. De zogenaamde BTW correctie voor prive gebruik voor de auto van de zaak gaat flink omhoog per 1 juli 2011.

Tot 1 juli 2011 werd de BTW correctie voor prive gebruik van de auto van de zaak voor youngtimers altijd als volgt berekend: men nam 12% van 35% van de waarde in het economische verkeer. Dit bedrag werd betaald aan de belastingdienst. Bron: Belastingdienst, regels tot 1 juli 2011

Per 1 juli 2011 zijn de regels echter veranderd. Voor alle auto's geldt voortaan een percentage van 2,7 over de cataloguswaarde. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen zuinige, minder zuinige of auto's van 15 jaar, het is altijd 2,7% over de cataloguswaarde. Bron: Belastingdienst, regels vanaf 1 juli 2011

Eerder onderzoek van ons wees uit dat de gemiddelde cataloguswaarde van youngtimers € 56.000 is, de gemiddelde waarde in het economische verkeer (de huidge waarde van de youngtimer) bleek € 5.600 te zijn. In de oude situatie was de BTW correctie 12% * 35% * € 5.600 =  € 235,20 per jaar.

Op basis van de nieuwe regels per 1 juli 2011 wordt de berekening als volgt: 2,7% * € 56.000 = € 1.512,00 per jaar, een stijging van meer dan 500%! Gezien het feit dat de nieuwe berekening gebasseerd is op de cataloguswaarde van de auto, kan de stijging lager of hoger uitvallen.

Er is een manier om deze disproportionele stijging te ontlopen, u dient dan een sluitende rittenregistratie bij te houden om daarmee de verhouding tussen zakelijk en prive gebruik vast te leggen. Dit betekent natuurlijk een enorme administratieve last, waarop ondernemers niet op zitten te wachten.

Wij zijn daarom wederom met politiek Den Haag in overleg om hiervoor een oplossing te vinden.

Schrijf u daarom in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.