Alles over de bijtelling van uw youngtimer, oldtimer of klassieker

                                                                    
                                                                    Klik op het LinkedIn logo om
                                                              naar onze groep op LinkedIn te gaan

MRB vrijstelling oldtimers vervalt per 2014

30 oktober 2012. Het nieuwe kabinet Rutte II is van plan de vrijstelling voor oldtimers van MRB (motorrijtuigenbelastingen), ook wel wegenbelastingen genoemd, per 2014 te laten vervalen.

Oldtimers zijn auto's van 25 jaar of ouder. Momenteel wordt voor deze auto's geen MRB betaald, maar dat gaat dus veranderen als het aan Rutte II ligt. U kunt dit lezen in het regeerakkoord dat inmiddels openbaar is. In het regeerakkoord staat :"De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers wordt vanuit milieuoverwegingen afgeschaft.". En: "105. Vervallen vrijstelling oldtimers MRB. De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers komt te vervallen.". U kunt het volledige regeerakkoord hier vinden.

105. Vervallen vrijstelling oldtimers MRB
De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers komt te vervallen.

Er valt niet duidelijk op te maken uit het regeerakkoord wat men exact van plan is. Daarom ben ik even aan het rekenen gegaan. Vanaf 2014 boekt men € 155 miljoen per jaar in als extra inkomsten. Per 01-01-2012 waren er in Nederland (bron CBS) 325.000 personenauto's van 25 jaar of ouder. Dit betekent Rutte II rekent op € 477 aan inkomsten per oldtimer per jaar. Mijn inziens is de conclusie dat alle oldtimers vanaf 2014 volledig MRB zullen gaan moeten betalen, zonder uitzondering.

Wij hebben nog geen standpunt ingenomen voor wat betreft deze maatregel. U kunt natuurlijk contact met ons opnemen. Media kunnen contact opnemen op nummer 030-2600689.

Wouter van Embden