Alles over de bijtelling van uw youngtimer, oldtimer of klassieker

                                                                    
                                                                    Klik op het LinkedIn logo om
                                                              naar onze groep op LinkedIn te gaan

Steunende Organisaties

Hieronder volgt een lijst met steunende organisaties.


Steun van MKB Nederland voor actie bijtellingoldtimer.nl!

MKB-Nederland

Op 9 februari 2008 sprak ik met de heer Warmerdam, Secretaris Fiscale Zaken van MKB-Nederland. Wij hebben de kwestie uitvoerig besproken. De heer Warmerdam heeft namens MKB Nederland steun toegezegd aan ons initiatief. Met ons is MKB Nederland van mening dat het niet alleen onverantwoord is om in deze tijd van economische neergang kleine ondernemers zo hard te treffen, maar ook dat de overheid niet de regels kan veranderen wanneer ondernemers investeringen gedaan hebben op basis van deze bestaande regeling, op zijn minst zou er een uitzondering gemaakt moeten worden voor ondernemers die momenteel van deze regeling gebruik maken.

Met ruim 186.000 bedrijven en instellingen uit 150 brancheorganisaties en 600 regionale en lokale ondernemersverenigingen is de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland dé centrale werkgeversorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf. Wij zijn dan ook bijzonder blij met de steun van de grootste ondernemersorganisatie van Nederland!


Steun van FNV Zelfstandigen

Op 25 mei 2009 kregen wij de formele steun van FNV Zelfstandigen gekregen, hun motivatie volgt later. Vanzelfsprekend zijn wij bijzonder blij met deze steun!

FNV Zelfstandigen


Steun van VNO-NCW

VNO-NCWOp 18-02-2009 hebben wij ook de formele steun van VNO-NCW mogen ontvangen: "Dit amendement per 1 januari 2010 gaat zorgen voor lastenverzwaring voor ondernemers en dat VNO-NCW tegenstander is van alle onnodige lastenverzwaringen voor ondernemers. Zeker op dit moment.". Aldus de secretaris fiscale zaken van VNO-NCW.

 

Wij zijn bijzonder blij dat wij de steun hebben van de twee grootste ondernemersorganisaties van het land!


Steun van EVO

EVO


Zeer verheugd zijn wij met de steun van EVO. EVO behartigt de logistieke belangen van 30.000 bedrijven die goederen te vervoeren hebben. Met elkaar zijn de leden van EVO verantwoordelijk voor 1,3 miljoen banen en meer dan 70 procent van alle goederenverplaatsingen in Nederland, inclusief import en export, over weg, water rails en door de lucht.

 

EVO over de maatregel: "Het is voor EVO duidelijk dat deze lastenverzwaring, zeker midden in een recessie, op een wel zeer ongelegen moment komt. EVO hoopt dat Financiën snel een streep zet door deze maatregel."


Steun van ZZP Nederland

Wij zijn bijzonder blij te mogen melden dat ook ZZP Nederland ons steunt. Volgens onze cijfers zijn de helft van alle gedupeerden van de verhoogde bijtelling op youngtimers ZZP-ers.

Logo ZZPZZP Nederland is hèt informatiecentrum voor de zelfstandige zonder personeel (ZZP´er) freelance en kleine zelfstandigen. ZZP Nederland staat voor de belangenbehartiging van bijna 6000 ZZP'ers en freelancers. Op hun website vindt u alle informatie om als zelfstandig ondernemer een bedrijf te starten als zzp-er, leden kunnen de helpdesk bellen voor direct advies op ieder zakelijk gebied.

 

Johan Marrink, oprichter van ZZP Nederland: "Ook ZZP Nederland heeft van veel haar 7000 leden vragen gekregen over de belachelijke wijziging van de fiscale bijtelling van auto´s ouder dan 15 jaar. De auto wordt weer eens gebruikt als melkkoe, en met name zelfstandigen worden hiervan de dupe. ZZP Nederland begrijpt dat een overheid maatregelen moet treffen waarbij soms spaanders vallen. Natuurlijk is niet elke nieuwe wetgeving overdreven, maar deze maatregel zorgt voor een grote lastenverzwaring voor zelfstandigen, die vaak bewust, met een auto ouder dan 15 jaar rijden. Zij zullen of met de lastenverzwaring moeten leven, of een ´jongere´ auto aan moeten schaffen waar weer een (grote) financiële investering voor nodig is. Zeker in de huidige economie hebben veel zelfstandigen niet een dergelijke financiële reserve. Dat er dan ook nog geen uitzondering gemaakt lijkt te gaan worden voor ondernemers die nu al een auto ouder dan 15 jaar hebben, is helemaal kortzichtig. Nu haalt de overheid volgens de Christen Unie zo rond de 21 miljoen op voor een sloopregeling van oude auto´s. Dat geld gaat niet naar de sloopregeling, maar kan direct weer naar de nieuwe bijstandsuitkeringen waar veel zzp´ers gebruik van moeten maken omdat ze deze lastenverzwaring niet kunnen overleven.

Kortom, ZZP Nederland steunt het initiatief van Wouter van Embden van ganser harte. Laat de ondernemers deze lastenverzwaring alstublieft bespaard blijven."


Steun van Jong Management

Wij zijn bijzonder verheugd te mogen melden dat ook Jong Management steun aan ons initiatief heeft gegeven!

Logo Jong ManagementJong Management (JM) is een zelfstandige vereniging, gelieerd aan de Vereniging VNO-NCW, met een   duidelijke doelstelling voor een afge­bakende doelgroep. JM richt zich op jonge ondernemers, directeuren en managers binnen marktge­richte organisaties

 

De moticatie van Jong Management om ons te steunen: "Het milieu wordt door beide zijden aangevoerd: enerzijds is jongere (schonere) auto's een doel van de wet, anderzijds is het produceren van nieuwe auto's vervuilend. Daar hebben wij op dit moment geen goed inzicht in, de reden om dit te steunen is niet het milieu. Reden om dit bezwaar te steunen is dat dit niet de wijze is waarop wetgeving tot stand moet komen. Niet alleen moet meer bekend zijn van de gevolgen, ook moet nagedacht worden over de implicaties voor betrokkenen:  nu ondernemers. Dat is niet voldoende of zelfs helemaal niet gedaan, met de plotselinge invoer hebben we een situatie dat ondernemers door fiscaliteit gestimuleerd een beslissing hebben genomen en nu toch de rekening krijgen. Dat is onzorgvuldig en betekent in deze tijd: nog meer onzekerheid. Juist nu is er behoefte aan een betrouwbare overheid."


Steun van FEHAC
FEHAC

Nadat eerder de FEHAC meldde geen bezwaar te hebben tegen de aanpassing van de fiscale bijtelling van 15 jaar oude auto's (youngtimers), blijkt men nu onze actie te steunen. Ik heb per mail en telelefoon contact gehad met de FEHAC: "Voor uw protest hebben we wel begrip. Net als de verandering van de vrijstelling voor oldtimers is de wijziging van de bijtelling er door een handvol Tweede Kamer leden zonder enige vorm van vooraankondiging of overleg doorgedrukt, en slecht gemotiveerd. Dit is natuurlijk een zeer kwalijke gang van zaken.". Lees de volledige reactie hier (PDF).

Ik heb bij de FEHAC bezwaar gemaakt tegen het bemoeien met deze bijtellingskwestie. De FEHAC is namelijk de overkoepelende belangenorganisatie voor het in stand houden van het Nederlandse mobiele historische erfgoed. Zij vertegenwoordigen dus de belangen van bezitters van oldtimers (>25 jaar oud) en niet de belangen van ondernemers met een youngtimer. Zij zijn het er volledig mee eens dat zij niet namens ons kunnen spreken.