Alles over de bijtelling van uw youngtimer, oldtimer of klassieker

                                                                    
                                                                    Klik op het LinkedIn logo om
                                                              naar onze groep op LinkedIn te gaan

Geachte mevrouw Sap, geachte heer van der Heijden,

Vandaag sprak ik nogmaals met de heer van der Heijden. Hij gaf mij aan dat u niet met ons in gesprek wilt over het door u samen met Ernst Cramer en Paul Tang ingediende amendement betreffende de fiscale bijtelling van zogenaamde youngtimers.

Het bevreemdt mij ten zeerste dat u niet in gesprek wilt met ons. Wij vertegenwoordigen een grote groep zwaar getroffen ondernemers en hebben de steun van MKB Nederland en VNO-NCW. Graag zouden wij de milieuaspecten van dit amendement willen bespreken, alsmede de gevolgen voor (kleine) ondernemers.

Dit amendement is zonder enige vorm van vooraankondiging door het parlement ‘geloodst’ waardoor wij geen enkele kans hebben gehad om voorafgaand aan de stemming ons zegje hierover te doen. Nauwelijks een week later is het ook door de 1e kamer aangenomen. Als parlementariër bent u in mijn ogen verantwoordelijk om open te staan voor signalen uit het land en om hier over met de burgers te discussiëren. Tot op heden is er geen enkele politieke partij of maatschappelijke instelling geweest die niet hierover met ons in gesprek wilde gaan. Wij hebben hierover zelfs al contact gehad met Milieudefensie.

Ik verzoek u nogmaals met klem om hierover met ons in gesprek te gaan. Graag zou ik hiervoor persoonlijke afspraak maken.

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden