Alles over de bijtelling van uw youngtimer, oldtimer of klassieker

                                                                    
                                                                    Klik op het LinkedIn logo om
                                                              naar onze groep op LinkedIn te gaan

Bericht op Carros.nl

Op 9 oktober 2009 verscheen onderstaand bericht op Carros.nl.

HOGERE BIJTELLING YOUNGTIMERS VAN DE BAAN

09-10-09 - De wijziging met betrekking tot de fiscale bijtelling voor ondernemers die in een zogenaamde youngtimer rijden, is hoogstwaarschijnlijk van de baan.

Dit meldde Wouter van Embden van BijtellingYoungtimer.nl deze week in De Nationale Autoshow op BNR Nieuwsradio.
9 maanden lobbyen
Van Embden vertelde in het autoprogramma dat politiek Den Haag, na 9 maanden intensief lobbyen, eindelijk om is. Talloze gesprekken met leden van de Eerste en de Tweede Kamer hebben ertoe geleid dat de (reeds aangenomen) wet om de bijtelling op youngtimers met ingang van 1 januari 2010 te verhogen, zal worden teruggedraaid.
Onjuiste cijfers
Het team van BijtellingYoungtimer.nl heeft overtuigend aangetoond dat de beslissing vorig jaar is genomen op basis van onjuiste cijfers en foute aannames, waardoor de doelstelling van de wet sowieso niet gerealiseerd kon worden. Integendeel: in plaats van de beoogde verjonging en vergroening van het wagenpark zou er juist een veroudering optreden, omdat de zakelijke gebruikers van een youngtimer per 1 januari 2010 massaal zouden uitwijken naar een nóg oudere oldtimer.
Ernst Cramer, Christenunie
"If facts change, we've got to change as well" is het devies van de politiek. Ernst Cramer van de Christenunie, die vorig jaar voor invoering van de hoge bijtelling zorgde, heeft na ruggespraak met zijn coalitiegenoten nu zwart op wit toegezegd dat hij zelf een amendement indient om de zaak alsnog terug te draaien.
Bijtelling vermoedelijk wel omhoog
Na alle gesprekken in Den Haag is het duidelijk dat dit nieuwe amendement kan rekenen op een kamerbrede steun. Wel is te verwachten, zo meldde Van Embden in De Nationale Autoshow, dat het bijtellingspercentage licht omhoog zal gaan. Maar gerekend over de dagwaarde van een youngtimer resulteert dat in een verhoging van enkele tientjes, in plaats van vele honderden euro's per maand.

'Held van De Nationale Autoshow'

Als gevolg van de succesvolle lobby van Van Embden werd hij door de presentatoren Bas van Werven (BNR Nieuwsradio) en Carlo Brantsen (CARROS Magazine) tijdens een live-uitzending uitgeroepen tot 'Held van De Nationale Autoshow'.
www.bijtellingyoungtimer.nl

Zie ook http://www.carros.nl/autonieuws/hogere-bijtelling-youngtimers-van-de-baan